Aktualijos
Anglijoje
Gyvenimas
Lietuva
Pasaulio lietuviai
Pasaulis
Pramogos
Sveikata
Maištas prieš Kremlių? Net V. Putino nuodėmklausys pasisakė už karo nutraukimą
2022 11 16 18:12
Alfa.lt

Asmeniniu Vladimiro Putino nuodėmklausiu vadinamas metropolitas Tichonas (Ševkunovas) netikėtai pasisakė už taiką, rašo Dailymail.co.uk. Jis pareiškė, kad tarp abiejų tautų turi įsivyrauti „taika Dievo valia“.

Metropolitas, kuris laikomas V. Putino dvasiniu patarėju, pavadino karą, prasidėjusį neteisėta Rusijos invazija į Ukrainą vasario mėnesį, „precedento neturinčia tragedija“ ir sakė, kad jis „turėtų baigtis taika“.

Šios dvasininko pastabos yra neeilinis pareiškimas ir sukėlė minčių, kad po žeminančio pralaimėjimo Chersone V. Putinas gali būti atviras susitarimui, teigia Dailymail.co.uk.

Duodamas interviu kanalui „Rosija 1“ ir tikriausiai kalbėdamas su V. Putino leidimu, 64 metų metropolitas pripažino, kad šis konfliktas pradeda slėgti rusų protus.

„Turime kalbėti apie tai, su kuo atsibundame, kas visą dieną sukasi mūsų galvose ir su kuo einame miegoti – tai Ukraina, – kalbėjo jis. – Be jokios abejonės, išgyvename precedento neturinčią tragediją, lemtingą mūsų žmonių, mūsų šalies ir Ukrainos gyvenimo etapą.“

„Mes melsimės, kad, žinoma, ji baigtųsi taikiai ir saugiai. Dabar visi ragina siekti taikos“, – pridūrė Tichonas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vakarų lyderiai teigė, kad Rusija turėtų visiškai pasitraukti iš visos Ukrainos teritorijos, kad konfliktas baigtųsi.

„Mums reikia taikos Dievo valia, kad išspręstume šį klausimą, kovas, neapykantą tarp brolių, – teigė metropolitas. – Nors dabar jie nenori mūsų vadinti broliais. Bet mes suprantame, kad jie yra broliai, ir ne taip seniai jie mus vadino broliais. Esu įsitikinęs, kad žmonės negali to išspręsti. Tik visagalis Dievas gali visa tai išspręsti, tuo neabejoju.“

Kita vertus, tokie V. Putino nuodėmklausio žodžiai gali būti Rusijos visuomenės ruošimas taikos deryboms, per kurias Kremliui tektų pasitraukti iš aneksuotų Ukrainos teritorijų.

Kaip anksčiau rašė Alfa.lt, Rusijos leidinys „Važnyje istorii“ vasaros pabaigoje atliko tyrimą ir nustatė, kad metropolito Tichono fondai per pastaruosius septynerius metus uždirbo mažiausiai 20 mlrd. rublių – daugiausia iš valstybinių užsakymų. Vien su T. Ševkunovu susijęs fondas „Moja istorija“ („Mano istorija“) pernai iš „Gazpromneft“ gavo 3 mlrd. rublių. Nuo 2015 m. propagandiniai pseudoistoriniai parkai „Rosija – moja strana“ („Rusija – mano šalis“), kurie veikia 24 Rusijos miestuose ir taip pat tiesiogiai susiję su metropolija, iš regionų valdžios bei „Gazprom“ gavo apie 10 mlrd. rublių. Teigiama, kad beveik visi popo Tichono projektai, kurie gavo valstybinių lėšų, skirti Rusijos valdžios veiksmų propagandai. Pavyzdžiui, po karinės invazijos į Ukrainą pradžios pseudoistorinių parkų pastatai buvo papuošti raidėmis Z, viduje veikia paroda „NATO. Žiaurumo kronika“, o tokiame parke Čeliabinske atidaryta paroda „Archyvų liudininkai. Ukrainiečių nacionalizmas Antrojo pasaulinio karo metais“, kurią padėjo surengti vietos Federalinė saugumo tarnyba.

Daugiau straipsnių rubrikoje
Aktualijos
JK Aukščiausiasis Teismas atmetė Škotijos balsavimo dėl nepriklausomybės planą
Per Rusijos smūgį gimdymo namams Ukrainoje žuvo naujagimis ir du civiliai (atnaujinta)
Krymui patyrus „dronų ataką“, Maskva „parengtyje“
Kim Jong-Unas pirmą kartą parodė pasauliui savo dukterį
Pagarsėjusią „rašistę“ deportavo iš Vokietijos: sugrįš į intymių paslaugų sektorių?
V. Putiną nuo perversmo gins ir popai, ir hipnozės meistrai?
Įkalintam Rusijos aktyvistui įteiktas žmogaus teisių apdovanojimas
„Visi girdėjo kankinimus, šauksmus, riksmus“ – kas vyko okupuotame Chersone
Šiaurės Korėja, perspėjusi apie „nuožmesnį“ karinį atsaką, paleido raketą
Šaltiniai Kremliuje cituoja V. Putiną: „Atėjo laikas sudrebinti NATO!“
NATO pradeda skubias derybas dėl Lenkijoje nukritusios raketos
Turkijos prezidentas: Rusija niekaip nesusijusi su sprogimais Lenkijoje
D. Trumpas paskelbė kandidatuosiąs 2024 metų JAV prezidento rinkimuose
Paaiškėjo, kiek Kaunas skyrė Kalėdų eglutės įžiebimui: šventei karo ir krizės akivaizdoje – įspūdingos sumos
A. Lukašenka ruošia baltarusių mobilizaciją?
V. Zelenskis: Rusija sunaikino „visą svarbią infrastruktūrą“ Chersone
Rusijoje atlikta neįprasta operacija: po ukrainiečių atakos rusų karys buvo virtęs vaikščiojančia bomba (operuojant chirurgams prireikė šarvų)
Parodė, kaip išties Vakarų verslai „paliko“ Rusiją: „L’Occitane“ virto „L’Oksitan“, viską parduoda tarpininkai
Išsigando pažeminimo ar smarkiai sušlubavo sveikata: kodėl V. Putinas nevyks į G 20 Balyje?
Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras: ukrainiečiai mano, kad V. Putinas panaudos branduolinį ginklą