Aktualijos
Anglijoje
Gyvenimas
Lietuva
Pasaulio lietuviai
Pasaulis
Pramogos
Sveikata
V. Putiną nuo perversmo gins ir popai, ir hipnozės meistrai?
2022 11 21 13:19
Alfa.lt

Žurnalistinių tyrimų leidinys „The Insider“ atskleidė, kaip ruošiamasi ginti Vladimirą Putiną nuo galimo perversmo. Kai kuriuos priemonės – tikrai nustebins, nes jas siūlo generolas, kuris nuolat lankosi pas astrologus ir ekstrasensus.

Spalio 26 d. Maskvos centre pasirodė karinė technika ir ginkluoti kariai. Kai kurie maskviečiai viltingai manė, kad vyksta karinis perversmas, tačiau Rusijos Federacijos federalinė apsaugos tarnyba (FSO) suskubo pareikšti, kad tai buvo „suplanuotos taktinės pratybos, skirtos terorizmo grėsmei neutralizuoti ir aukščiausio lygio valdžios objektams apsaugoti“. „The Insider“ sužinojo, kad taktinės pratybos yra tik nedidelė dalis specialiųjų priemonių, taikomų tuo atveju, jei FSO būtų paskelbtas karo meto režimas.

Pasak leidinio, už V. Putino saugumą tiesiogiai atsakinga FSO rengia personalą „masiniam ideologiniam puolimui“, kurio metu priešas naudoja žiniasklaidą, socialinius tinklus, religines organizacijas, hipnozę, psichogeneratorius ir net kai kuriuos „kasdienius daiktus“. Tarp atsakomųjų priemonių generolai planuoja vykdyti kassavaitinį politinį mokymą, kolektyvinį ėjimą į cerkves ir nestabilios psichikos bei neadekvačios reakcijos FSO pareigūnų identifikavimą. Už plano įgyvendinimą tiesiogiai atsakingas FSO direktoriaus pavaduotojas generolas Aleksandras Komovas. Pasak Kremliaus saugumo šaltinio, generolas A. Komovas yra ne tik labai budrus, bet ir atidžiai klausosi astrologų ir aiškiaregių patarimų.

„The Insider“ redakcijos žinioje atsidūrė slapto „Moralinės-psichologinės paramos plano, skirto FSO operatyvinės valdybos perkėlimui iš taikos į karo metą, projektas“.

Plano rengėjai iš anksto įspėja, kad perversmo atveju kai kurie Kremliaus gynėjai gali pasiduoti pesimizmui, užsisklęsti savyje, nebūti tikri dėl savo vadovų veiksmų teisingumo, jausti baimę ir nerimą dėl savo gyvybės. Siūlomi tokie atsako būdai: „priešingi pasakojimai“, „priešinga apgaulė“, „iniciatyvos perėmimas“, „objekto pakeitimas“ ir pasitikėjimą stiprinantys pokalbiai su jaunais darbuotojais, kurie linkę į psichikos nestabilumą.

Be socialinės žiniasklaidos ir hipnozės, kaip nurodyta plane, priešininkas ketina taikyti sudėtingesnius metodus.

FSO plano autoriai pabrėžia, kad priešas yra gudrus ir klastingas ir pirmiausia sieks „sumažinti personalo psichologinį stabilumą, morališkai jį dezorientuoti ir padaryti nepasirengusį pasipriešinti“. Pagrindinėmis grėsmėmis jie įvardija televiziją, radiją, spaudą, socialinę žiniasklaidą, knygas, brošiūras, lankstinukus ir plakatus. Be to, užsienio žvalgybos agentai gali įtraukti visuomeninius judėjimus, nevyriausybines ir religines (pseudoreligines) organizacijas ir užmegzti ryšius su FSO pareigūnų giminaičiais. Ypač daug dėmesio skiriama tam tikriems asmenims, „apmokytiems psichologiškai užkrėsti personalą ir turintiems hipnozės gebėjimų“.

Be socialinės žiniasklaidos ir hipnozės, kaip nurodyta plane, priešininkas ketina taikyti sudėtingesnius metodus: 1) programinės ir techninės įrangos žymekliai, turintys garso ir vaizdo efektų kūrimo funkcijas, 2) psichokorekciniai žaidimai, 3) cheminės ir biologinės psichologinio poveikio priemonės, 4) kompiuteriniai psichovirusai ir paslėpto poveikio kompiuterių programos, 5) psichogeneratoriai, 6) žemo dažnio akustiniai generatoriai, 7) reklaminiai produktai, 8) kasdieniai daiktai.

Slaptajame plane minimi psichokorekciniai žaidimai daugiausia skirti ikimokyklinio amžiaus vaikų dėmesiui lavinti ir baimėms įveikti. Vaikų psichologai šiam tikslui naudoja žmonių arba gyvūnų lėles. Sunku net įsivaizduoti, kaip tai atrodytų praktikoje, kai tai būtų susiję su užsienio žvalgybos agentais ir FSO pareigūnais, pažymi „The Insider“.

„Kompiuterinius psichovirusus, kad ir kokie jie būtų, galima drąsiai atmesti kaip psichologinio poveikio personalui metodus. Kadangi Kremliaus saugumo pareigūnai masiškai lankėsi užsienio pornografinėse svetainėse, ypač naktimis, prieš kelerius metus buvo apribota prieiga prie interneto. Kremliuje griežtai draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais tarnybos metu“, – rašo „The Insider“.

Daug rašyta apie psichogeneratorių, arba, kaip jis dar vadinamas, „juodosios materijos“ generatorių, kuris esą buvo sukurtas slaptuose JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) centruose, ir tokiomis publikacijomis naudojosi ne viena sąmokslo teorijų ir pseudomokslinių teorijų kūrėjų karta. Sovietų Sąjungoje taip pat buvo kuriamas psichologinis ginklas, investuota daug pinigų, tačiau slapta programa buvo nutraukta dėl menkų rezultatų.

Tuo tarpu jo sūnus Nikita beveik kiekvieną vasarą atostogauja Europoje ir jau aplankė Monako Kunigaikštystę, Vokietiją, Italiją ir Prancūziją.

Žemo dažnio akustiniai generatoriai vargu ar gali susilpninti darbuotojų moralę, nes jie naudojami elektroninių ar elektroakustinių prietaisų gedimams šalinti ir taisyti. Be to, neaišku, kaip užsienio agentai ketina slapta įsinešti ir įrengti šiuos įrenginius Kremliuje, rašo „The Insider“.

Generolas A. Komovas, atsakingas už šį planą, yra vienas iš itin slaptų FSO pareigūnų, todėl viešos informacijos apie jį yra labai mažai. Tačiau „The Insider“ išsiaiškino, kad kolegos jam negirdint jį vadina „Žvaigždžių skaičiuotoju“, nes jis nuolat dalyvauja įvairiuose moksliniuose seminaruose ir diskusijose apie kosmoso tyrimus. Pavyzdžiui, praėjusiais metais jis dalyvavo Rusijos mokslų akademijos Kosmoso tyrimų instituto organizuotoje konferencijoje „Dabartinės Žemės nuotolinio stebėjimo iš kosmoso problemos“. Kremliaus saugumo šaltinis leidiniui „The Insider“ teigė, kad „Žvaigždžių skaičiuotojas“ vadovauja laisvai samdomų patarėjų grupei, kurią sudaro astrologai, juodieji magai ir aiškiaregiai. Generolo A. Komovo patarėjai – astrologai, juodieji magai ir aiškiaregiai.

Bendraudamas su pavaldiniais generolas A. Komovas nuolat kalba apie Vakarų žvalgybų intrigas ir ragina juos nenuleisti rankų. Tuo tarpu jo sūnus Nikita beveik kiekvieną vasarą atostogauja Europoje ir jau aplankė Monako Kunigaikštystę, Vokietiją, Italiją ir Prancūziją.

Daugiau straipsnių rubrikoje
Aktualijos
JK Aukščiausiasis Teismas atmetė Škotijos balsavimo dėl nepriklausomybės planą
Per Rusijos smūgį gimdymo namams Ukrainoje žuvo naujagimis ir du civiliai (atnaujinta)
Krymui patyrus „dronų ataką“, Maskva „parengtyje“
Kim Jong-Unas pirmą kartą parodė pasauliui savo dukterį
Pagarsėjusią „rašistę“ deportavo iš Vokietijos: sugrįš į intymių paslaugų sektorių?
Įkalintam Rusijos aktyvistui įteiktas žmogaus teisių apdovanojimas
„Visi girdėjo kankinimus, šauksmus, riksmus“ – kas vyko okupuotame Chersone
Šiaurės Korėja, perspėjusi apie „nuožmesnį“ karinį atsaką, paleido raketą
Maištas prieš Kremlių? Net V. Putino nuodėmklausys pasisakė už karo nutraukimą
Šaltiniai Kremliuje cituoja V. Putiną: „Atėjo laikas sudrebinti NATO!“
NATO pradeda skubias derybas dėl Lenkijoje nukritusios raketos
Turkijos prezidentas: Rusija niekaip nesusijusi su sprogimais Lenkijoje
D. Trumpas paskelbė kandidatuosiąs 2024 metų JAV prezidento rinkimuose
Paaiškėjo, kiek Kaunas skyrė Kalėdų eglutės įžiebimui: šventei karo ir krizės akivaizdoje – įspūdingos sumos
A. Lukašenka ruošia baltarusių mobilizaciją?
V. Zelenskis: Rusija sunaikino „visą svarbią infrastruktūrą“ Chersone
Rusijoje atlikta neįprasta operacija: po ukrainiečių atakos rusų karys buvo virtęs vaikščiojančia bomba (operuojant chirurgams prireikė šarvų)
Parodė, kaip išties Vakarų verslai „paliko“ Rusiją: „L’Occitane“ virto „L’Oksitan“, viską parduoda tarpininkai
Išsigando pažeminimo ar smarkiai sušlubavo sveikata: kodėl V. Putinas nevyks į G 20 Balyje?
Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras: ukrainiečiai mano, kad V. Putinas panaudos branduolinį ginklą